Răspuns :
Răspuns:
Pasiunile ne ajută să trăim, să cunoaştem lumea si mediul care ne inconjoara, dar cel mai important, să simţim. Pasiunea nu cunoaşte alfabetul raţiunii, îi e indiferent ce i se ofera , ea întotdeauna va fi acolo şi va aştepta să te deschizi în faţa ei oferindu-ţi reţeta unui om mulţumit de sine. Pasiunea se vede în ceea ce reuşeşti să faci bine fără efort, lucrând cu uşurinţă, cu entuziasm, cu dăruire de sine.
In primul rand, este un sentiment care odata exteriorizat te face sa uiti de toate problemele existente si te ancoreaza intr un spatiu doar al tau. Consider ca, desi problemele pot fi destul de coplesitoare mereu exista o activitate sau un lucru, care, facut din placere, te poate face sa lasi totul de domeniul trecutului si sa savurezi din plin prezentul. De exemplu, din experienta proprie, pot spune ca practicarea unui sport potrivit poate avea un asemenea impact asupra oricarei persoane.
In al doilea rand, dupa cum reiese din textul suport, autorul afirma ca, pentru a scapa din cotidian si a uita de griji, pasiunea lui pentru gastronomie l-a determinat sa prepare marmelada de macese, pe care o descrie entuziast ca fiind una din cele mai fine, dar care necesita multa rabdare, devenind chiar un propagandist al acesteia.(” Cum mă prinsese pasiunea gastronomică, pentru a mai uita de grijile mele, m-am oferit s-o pregătesc eu[…]Iar eu, care nu sunt mâncăcios, entuziasmat de finețea acestui aliment, care îți cere o îndelungă răbdare, am devenit propagandistul lui.”).
Asadar, valorificand argumentele de mai sus, putem concluziona faptul ca, desi problemele si grijile ne pot pune uneori la pamant, intodeauna va exista o portita de scapare in prisma pasiunii.
Explicație: