Aduceti la forma cea mai simpla expresie


Aduceti La Forma Cea Mai Simpla Expresie class=

Răspuns :

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

(x+3)²+(x+3)(x-3)-√3·(√12 ·x+√3)=(x+3)(x+3+x-3)-√36·x-√9=(x+3)·2x-6x-3= 2x²+6x-6x-3=2x²-3.

Pentru x=-√2, obtinem 2·(-√2)²-3=2·2-3=4-3=1.

Răspuns:

1

Explicație pas cu pas: (x+3)(x+3) + (x+3)(x-3) - [tex]\sqrt{3}[/tex]([tex]\sqrt{12}[/tex]x + [tex]\sqrt{3}[/tex])

= [tex]x^{2}[/tex] + 6x + 9 + [tex]x^{2}[/tex] - 9 - [tex]\sqrt{3} * 2\sqrt{3}x - 3[/tex] = 2[tex]x^{2}[/tex] + 6x - 6x - 3 =2[tex]x^{2}[/tex] -3

2 * [tex](-\sqrt{2}) ^{2}[/tex] -3 = 2 * 2 -3 = 4 - 3 = 1