Răspuns :
Răspuns:
Era iarna minunata afara,ningea lin si frumos.Eu am iesit in curte , sa mai admir cum cad lent fulgii de omat.Eram imbracata gros , asa ca nu ma inspaimanta frigul.Cand deodata in mijlocul manusii mele , a venit un fulg argintiu.L-am privit atent mult timp , el era mai maricel asa ca nu s-a topit repede.L-am cercetat cu atenti maxima , asa o sansa sa privesc indelungat un fulg.Era foarte gingas,plapand si cel mai important era de un alb-stralucitor.El avea forma unei stea cu opt colturi.In mijloc era gol.Apoi in doua minute el s-a topit.Eram fericita ca am reusit sa il cercetez cu atentie.Mai tirziu acasa am mai cautat informatii despre fulg pe internet si am aflat ca el e creea din mici cristale de gheata!
Explicație:
Fulgul este apa intr-un mod de condens care rezista la - 8* celsius.
Acesta se aseaza pe pamant din cer cu o adiere usoara sau cu o rafala puternică. Drumul de la nor până la pămant este de 5 minute cu o adiere, sau poate ajunge si in 30 de secunde cu o rafala de 75 de km pe ora. În contact cu pământul moale poate fi si - 5 grade dar acesta tot se topește.
Cand ajunge in contact cu solul :fire se topește, fie se depune. Cand solul se încălzește, stratul de zăpadă (evident format din mai multi fulgi de zapada) se condenseaza in vapori de apa, daca ajunge într-un nor(altitudine ridicată) care are o temperatura foarte scăzută acesta se transforma din nou întrun fulg(recirculă).
În concluzie este un proces continuu depinde de anotimp/temperatură.