Răspuns:
Dupa cum se observa, si aici, ca in orice fabula, autorul adopta o atitudine satirica. El infiereaza flecareala si laudarosenia, care nu aduc cu ele nimic bun, consecintele lor fiind doar negative. Aceasta atitudine critica este dublata de una morala, caci prin aceasta fabula, autorul transmite un indemn spre modestie si harnicie, spre cumpatare la vorba si spre spor la munca. aceste invataminte si indemnuri amintesc de alte izvoare de intelepciune populara, proverbele, care ne spun ca:
Lauda de sine nu miroase a bine" sau "Vorba multa, saracia omului".
Ca structura, aceasta fabula este constituita din treisprezece versuri inegale ca masura si cu o rima diversa (imperecheata, incrucisata, imbratisata), ultimele sase continand morala. Aceasta structura neincorsetata in canoanele unei versificatii clasice perfecte corespunde foarte bine intentiilor satirice si moralizatoare ale autorului, in felul acesta reusind sa reliefeze cu usurinta doua dintre trasaturile specifice fabulei.
La acestea se adauga povestirea alegorica, semnificatia personajelor si caracterul epic, toate acestea ilustrand notele definitorii ale unei fabule.