Răspuns:
Explicație pas cu pas:
f) amplificam prima fractie cu x+2 pe a doua cu x-2 rezulta x la 2 + 7x - 18 = 0 rezulta D = bxb - 4 ac = 49+4*1*18 = 121
X1 = -7+radical 121/2 = 11-7/2=2 iar x2 = -7-11/2=-9
X1=2 nu este o solutie deorece numitorul ar fi zero rezulta x=-9
g) produsul mezilor = produsul extremelor rezulta x^2+1=10x - 20 rezulta X^2-10X+21 = 0 D=100-4*1*21 = 100-81 = 19 rezulta X1 = -10+radical 19/2 iar x2 = -10-radical 19/2
h) Produsul mezilor = produsul extremelor X#-1, X#0
5x^2+x = x^2+2x+x+2 rezulta 4x^2-2x-2=0 rezulta 2x^2-x-1= 0
D=1+8 = 9
x1=1+radical 9/4=1
x2=1-radical 9/4 = 2/4 = 1/2
i) x#-2, 2
3x^2+x-6x-2=x^2-x+2x-2 2x^2-6x= 0 rezulta x^2-3=0 rezulta x1= radical 3, x2=-radical 3
j) 4x^2+8 = 3x^2+12 rezulta x^2-4=0 rezulta x1=2, x2=-2