Răspuns:
[tex]\displaystyle {x}[/tex] = 2
[tex]\displaystyle {y}[/tex] = -1
Explicație pas cu pas:
2x - 3y = 7
4x + y = 7
- Din al doilea rand rezulta ca y = 7 - 4x
- Il inlocuim pe y cu 7 - 4x in primul rand.
2x - 3 × (7 - 4x) = 7
- Desfacem paranteza. Stim ca inmultirea este distributiva, asa ca ne folosim de proprietatea a × (b + c) = a × b + a × c
2x - 3 × 7 - 3 × (-4x) = 7
- Cand inmultim doua numere negative, ne va da un numar pozitiv, deci -3 × (-4x) va fi egal cu 12x, nu cu -12x.
2x - 21 + 12x = 7
2x + 12x - 21 = 7
14x - 21 = 7
14x = 7 + 21
14x = 28
x = 28 ÷ 14
[tex]\boxed{x = 2}[/tex]
- Il inlocuim pe x in y = 7 - 4x.
y = 7 - 4x
y = 7 - 4 × 2
y = 7 - 8
[tex]\boxed {y=-1}[/tex]
- Lumberjack25