Răspuns :
Răspuns:
-47
Explicație pas cu pas:
[tex]( 3 + 5) \times ( - 6) - ( - 1) = 8 \times ( - 6) + 1 = - 48 + 1 = - 47[/tex]
Răspuns: - 47
Explicație pas cu pas:
[ 3 - ( - 5) ] × ( - 6 ) - ( - 1 )³ = - 47
= ( 3 + 5 ) × ( - 6 ) - ( - 1 ) =
= 8 × ( - 6) + 1 =
= - 48 + 1 =
= - 47
→ Se efectueaza mai intai operatiile din paranteza dreapta, dupa ce am desfintat paranteza rotunda, apoi inmultirea; iar la produsul obtinut scad ( -1)³.
Am subliniat ordinea efectuarii operatiilor in exercitiul dat.
- ( - 5) = + 5
( - 1)³ = ( - 1) × ( - 1) × ( - 1 ) = - 1
( - ) la putere negativa = ( - )
-> de asemenea ( + ) x ( - ) = ( - )