Răspuns :
Două asemănări între plantele din deșert și cele din savană sunt :
1. Plantele din deșert sunt adaptate la carenta de apa , deoarece deșertul e o zonă aridă , iar precipitațiile sunt scăzute ,aproximativ 250 mm pe an , iar plantele din savană sunt adaptate celor două anotimpuri ( ploios și secetos ) . Astfel că aceste plante, in general, ierboase își usucă partea superioară a corpului (situată deasupra solului), transportând substanțele hrănitoare la rădăcini, și astfel reduc evaporarea apei.
2. Plantele din cele două medii(savană /deșert) au caracteristici asemănatoare: radacini lungi si adânci, frunze reduse, mici, frecvent transformate in spini .
Două deseobiri între plantele din deșert și cele de savană sunt :
1. Clima la care cele două tipuri de vegetație se dezvoltă este diferită . Mediul deșertic prezintă un climat cald si uscat cu mari variații diurne si precipitații anuale sub 200 mm, cu o distributie neuniforma, iar mediul de savană prezintă existenta a doua sezoane distincte: o vara umeda si calduroasa si o iarna uscata, corespunzătoare condițiilor introduse de vânturile alizee.
2. Plantele de savană se dezvolta pe solurile roșii de savană , în timp ce plantele deșertice cresc pe un relief (soluri de deșert ; sieroziomuri) reprezentat de întinderi mari de nisip (erg-urile sahariene), de câmpuri de pietre (hamade), însă vegetatia este localizată pe fundul văilor seci (ueduri) și in oaze .