Răspuns:
a) =-2
b) pt a=-2 => f(x)=-x+1
Explicație pas cu pas:
•a) dacă punctul M(1;0) aparține graficului funcției f, atunci f(1)=0. Înlocuim , obținem a=-2
b) pr a=-2 funcția devine f(x)=-x+1
•pentru reprezentarea grafica exista deja punctul M
•calculam intersecția graficului funcției cu axa OY și găsim un alt punct A(0;1)
•pentru a fi siguri ca nu greșim am luat încă un punct care aparține graficului funcției B(-1;2)
Rezolvarea este in imagine.
Îmi doresc sa gasesti utila tema.
Îți doresc multă bafta!