Răspuns :
Răspuns:
6+(-2)=6-2=4
9+(-4)=9-4=5
-7+(-3)=-7-3=-10
-10+(-5)=-15
-9+25=16
-23+19=-4
-25+25=0
Răspuns:
la suma algebrica aplicam regulule
daca au acelasi semn semnul se pastreaza si numerele se aduna in modul
daca au semne diferite, semnul este al celui mai mare in modul si modulele se scad
Si pt suma algebrica ramane valabila proprietatea COMUTATIVITATII, ca la ceea ce numeam pana acum "ADUNARE" , adica putem scrie in ce ordine ne convine dar fiecare cu SEMNUL sau, de la mamicuta lui de acasa
Explicație pas cu pas:
(+6)+(-2)=+4=4 + nu se mai pune
(+9)+(-4)=9-4=5 ("scadere" clasica)
(-7)+(-3)=-10 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ramane semnul "-" ca e la amadoua
(-10)+(-5)=-15 idem ca mai sus
-9+25=25-9=16
-23+19=-(23-19)=-4
(-25)+25=0 numerele au acelasi modul si semnele sunt contrarii
sau, daca vrei,
(-25)+25=25-25=0