ꕥ Pasul 1 - scriem
[tex]a+b+c=111[/tex]
[tex]a=\dfrac{b+c}{2}[/tex]
[tex]b+c=?[/tex]
ꕥ Pasul 2 - lucrăm a doua relație
[tex]\dfrac{a}{1}=\dfrac{b+c}{2}[/tex]
[tex]2\cdot a = (b+c) \cdot 1[/tex]
[tex]2a=b+c[/tex]
ꕥ Pasul 3 - mergem cu [tex]2a=b+c[/tex] în prima relație
[tex]a+b+c=111[/tex]
[tex]\large a+\underbrace{2a}_\text{\large b+c}=111[/tex]
[tex]a+2a=111[/tex]
[tex]3a=111[/tex]
[tex]a=111:3[/tex]
[tex]a=37[/tex]
ꕥ Pasul 4 - mergem [tex]a=37[/tex] în ce am obținut din produsul mezilor este egal cu produsul extremilor și aflăm suma numerelor [tex]b+c[/tex]
[tex]2a=b+c[/tex]
[tex]2\cdot37=b+c[/tex]
[tex]\boxed{74=b+c}[/tex]