Răspuns :
Cand primul avea 6, al doilea avea 11 -> 6+11=17
Cand primul avea 7, al doilea avea 12 -> 7+ 12= 19
...
In fiecare an, fiecare creste cu (,) cate un an ,deci suma varstelor creste cu 2 fata de cea precedenta.
Poti sa continui ce am scris eu mai sus pana vei avea suma lor egala cu 41 sau poti sa o faci algebric:
Fie a si b varstele celor doi.
a+b=41
a= 6 +n
b= 11+ n
=> 17 + 2n=41 => 2n= 24 => n=12 => a = 18 si b= 23
Cand primul avea 7, al doilea avea 12 -> 7+ 12= 19
...
In fiecare an, fiecare creste cu (,) cate un an ,deci suma varstelor creste cu 2 fata de cea precedenta.
Poti sa continui ce am scris eu mai sus pana vei avea suma lor egala cu 41 sau poti sa o faci algebric:
Fie a si b varstele celor doi.
a+b=41
a= 6 +n
b= 11+ n
=> 17 + 2n=41 => 2n= 24 => n=12 => a = 18 si b= 23
a +b =41
a =11
b =6
11 -6 =5
a____/+5
b____/
41 -5 =36
36 /2 =18
b =18
a =18 +5 =23
a =11
b =6
11 -6 =5
a____/+5
b____/
41 -5 =36
36 /2 =18
b =18
a =18 +5 =23