Schimbam baza celui de-al doilea logaritm in 2. Astfel, Log[tex] _{4} [/tex](x²-x+4)= [tex] \frac{log _{2}( x^{2} -x+4)}{log_{2} 4} [/tex] log[tex] _{2} [/tex]4= log[tex] _{2} [/tex]2²=2 acum, ecuatia noastra principala, in care avem cele doua logartimuri, inmultim pe diagonala, iar 2 de la numitorul din dreapta, ajunge inmultit cu logaritmul din stanga. 2log[tex] _{2} [/tex](x+1)=log[tex] _{2} [/tex](x²-x+4) 2, acum, trece la puterea lui (x+1)si acum , avem asa: log[tex] _{2} [/tex](x²+2x+1)=log[tex] _{2} [/tex](x²-x+4) log , cade si in dreapta si in stanga, deci, x²+2x+1=x²-x+4. x² se simplifica si ramane 3x=3 =>x=1