Răspuns :
√75=5√3
√125=5√5
(2√5-7√3)(5√3+5√5)= 10√15 +50- 105 -35√15
= -25√15 -55
√125=5√5
(2√5-7√3)(5√3+5√5)= 10√15 +50- 105 -35√15
= -25√15 -55
Prima paranteza o lasi asa,iar din a 2-a,scoti de sub radical pe 75 si 125. Dupa aceea inmultesti parantezele intre ele (fiecare termen din prima paranteza cu fiecare termen din a 2-a paranteza.
Rezolvare:
(2√5-7√3)(√75+√125)=
=(2√5-7√3)(5√3+5√5)=
=10√15+10√25-35√9-35√15 (acum scoti de sub radical ce se poate,adica 25 si 9)
=10√15+50-105-35√15
= -25√15-55
Rezultatul este -25√15-55
Rezolvare:
(2√5-7√3)(√75+√125)=
=(2√5-7√3)(5√3+5√5)=
=10√15+10√25-35√9-35√15 (acum scoti de sub radical ce se poate,adica 25 si 9)
=10√15+50-105-35√15
= -25√15-55
Rezultatul este -25√15-55