Răspuns :
a-b=22
4(a-3)=b+2
4a-12=b+2
b=4a-12-2
b=4a-14
a-4a+14=22
-3a=22-14
-3a=8
a= -8/3
-8/3 -b =22 aducem la acelasi numitor
-8-3b=66
-3b=66+8
-3b=74
b= -74/3
4(a-3)=b+2
4a-12=b+2
b=4a-12-2
b=4a-14
a-4a+14=22
-3a=22-14
-3a=8
a= -8/3
-8/3 -b =22 aducem la acelasi numitor
-8-3b=66
-3b=66+8
-3b=74
b= -74/3
Notam numerele cu x si y
x-y=22
x-3=y+2/4
4x-12=y+2
Se formeaza urmatorul sistem:
x-y=22 / *(-1)
4x-y=14
-x+y=-22
4x-y=14
3x=-8 /:3 ⇒x=-8/3
Ca sa-l afli pe y il introduci pe x, adica -8/3 in una din ecuatiile de mai sus.
x-y=22
x-3=y+2/4
4x-12=y+2
Se formeaza urmatorul sistem:
x-y=22 / *(-1)
4x-y=14
-x+y=-22
4x-y=14
3x=-8 /:3 ⇒x=-8/3
Ca sa-l afli pe y il introduci pe x, adica -8/3 in una din ecuatiile de mai sus.