Răspuns :
x-nr apartamentelor cu 2 camere
y-nr apartamentelor cu 3 camere
x+y=18 |-2
2x+3y=42
-2x-2y=-36
2x+3y=42
/ y= 6
x=18-6
x=12
y-nr apartamentelor cu 3 camere
x+y=18 |-2
2x+3y=42
-2x-2y=-36
2x+3y=42
/ y= 6
x=18-6
x=12
fie x numarul apartamentelor cu 2 camere
y=numarul apartamentelor cu 3 camere
de aici se face un sistem
2x+3y=42 2x+3y=42
x+y=18 (-2) ⇔ -2x-2y=-36 ⇔ y=-36 +42
y=6(nr ap. cu 3 camere)
x+6=18
x=18-6
x=12(nr apartamente cu 2 camere)
y=numarul apartamentelor cu 3 camere
de aici se face un sistem
2x+3y=42 2x+3y=42
x+y=18 (-2) ⇔ -2x-2y=-36 ⇔ y=-36 +42
y=6(nr ap. cu 3 camere)
x+6=18
x=18-6
x=12(nr apartamente cu 2 camere)